Saturday, April 14, 2007

RTÜK TEN KURTLAR VADİSİ AÇIKLAMASI!

13 Nisan 2007ANKARadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), hiçbir dizi ya da programın ekranlarda gösterilmeden denetlenmediğini belirtti.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, Üst Kurulunun görev ve yetkilerinin 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunla belirlendiği ifade edilerek, RTÜK’ün radyo ve televizyon faaliyetlerini düzenlemek ve denetlemekle görevli olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Üst Kurul programları yayınlandıktan sonra denetleme yetkisine sahip olup, hiçbir programı yayınlanmadan önce denetleyemez. Dolayısıyla Üst Kurulun radyo ve televizyon kuruluşları tarafından yayınlanacak olan programlara onay vermesi ya da vermemesi de söz konusu olamaz. Bu bakımdan Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun, adı geçen televizyon dizisinin yeni bölümleri için ilgili yayın kuruluşuna onay verdiği iddiası gerçek dışıdır. Üst Kurul, bütün programları olduğu gibi söz konusu televizyon dizisini de yayınlanması halinde, 3984 Sayılı Yasanın 4. maddesinde belirlenen yayın ilkeleri açısından izleyip değerlendirecektir” denildi.

0 yorum: