Monday, April 23, 2007

Kurtlar Vadisi'nin gücünü anlattı

Kurtlar Vadisi Terör’ yayından kaldırılınca milyonlarca hayranı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. O an içinizden hangi duygular geçti?

Bu iş bitti diye düşünmüştüm. Show TV’de dizinin yayına gelemeyeceğine dair ibare yayınlandığı anda telefonlarımız susmuyordu.

Milyonlarca insan duruma tepki gösteriyordu. Ama o an bizim senaryo ekibi ne yapıyordu biliyor musunuz? O susmayan telefonların arasında oturup, bir komedi dizisi yazdılar.

Henüz yayına girmedi ama yakında gösterilecek olan ‘Hayat Kavgam’ dizisinin senaryosunu. Aslında bu hayata karşı bir duruşun ifadesiydi. “Her şey bitmedi, yapacak daha çok şeyimiz var”ın bir göstergesiydi. Sonra Raci (Şaşmaz) geldi ve “Pusu’yu düşünüyorum” dedi. Kısa zamanda da kafasından geçen şey oluşturuldu. Kurtlar Vadisi Pusu’yu hayata geçiren şey işte bu kararlılıktır.

Canlandırdığınız karakterin en çok hangi yönünü seviyorsunuz?

Polat’ın en çok namuslu oluşunu seviyorum. Bir de Polat, vatanını, milletini, devletini çok seven bir karakter. Ben de onun bu bitip tükenmeyen sevgisine aşığım.

Sizden sonra benzer projeler üretildi ama hiçbiri Kurtlar Vadisi kadar benimsenmedi. Bunun sırrı nedir?

Hiç bir zaman fotokopi aslının yerini tutmaz. Hele ki noterlik bir işiniz varsa, fotokopinin asla işe yaramadığını görürsünüz. Diğerlerini aşağılamak için söylemiyorum, sonuçta onların da emekleri vardır. Ama biz asıl olduğumuz için daha fazla sevilmemiz gayet normal.

Polat’ın kahramanlığı halktan, gücü devletten

Polat’ın içerisinde olduğu KGT diye bir kurum vardı. Bazı olaylar nedeniyle bu kurumla kavgası oldu ama Polat KGT’ye özünden bağlı.

Şimdi de ajan olarak her zamanki gibi devleti için çalışacak. O yüzden
Polat kahramanlığını milletten, gücünü devletten almaya devam edecek.

Polat’ın kahramanlığı halktan, gücü devletten

Bizim izleyicimizle aramızda özel bir bağ var. Herhangi bir olayı anlatırken, geçmiş sahnelere dönmemiz ve değişik vurgular yapmamız izleyiciyi şaşırtmıyor.

Şimdi de ajan olarak her zamanki gibi devleti için çalışacak. O yüzden Polat kahramanlığını milletten, gücünü devletten almaya devam edecek.

Sözler küçük ama anlamları büyük

Kurtlar Vadisi Pusu’nun küresel çeteyi anlatan bir konusu var.

Olayları yine Polat Alemdar’ın gözüyle anlatacağız. Çünkü o, olaya hem sıradan bir vatandaşın gözüyle hem de bir devlet görevlisinin gözüyle bakıyor.
Hikayenin kurgusu onun üzerine. Anlatacağımız konu ise Avrasya’dan yönetilen bir küresel çetenin Türkiye uzantıları ve iç içe geçmiş kimi zaman birbirine tamamen zıt kuvvetler.

Aslında yeni dönemde de seyircimizin yabancı olmadığı bir konsept üzerinden yürüyeceğiz. Küçük detaylar ve ufacık sözler üzerinden büyük şeyler anlatacağız.

0 yorum: